Tilaa yrityslahjat kätevästi netistä

Haluatko jättää yrityksestäsi tai edustamastasi tahosta poikkeuksellisen mieleenjäävän ja mukavan kuvan? Tuntuuko, että ainainen käyntikorttien jakaminen alkaa jo puuduttaa sekä turhauttaa – yhteydenotot suhteessa jaettuihin kortteihin kun tuntuvat olevan varsin harvassa. Tai haluatko muistaa työntekijöitäsi tänä vuonna hieman erityisemmin ja paremmin kuin aiemmin, samalla ehkä motivoiden heitä tuleviin työhaasteisiin ja parhaassa tapauksessa ratkaisten heidän joitain arkisia ongelmia? Perinteisten myyjäkysymysten jälkeen haluankin paljastaa ratkaisun kaikkiin edellämainittuihin ongelmatilanteisiin: liikelahjat! Varsin yleinen käytäntö jo varmasti hyvin monessa yrityksessä, mutta kuinka paljon näihin lahjoihin panostetaan? Siinä kysymys, jonka avulla jyvät erotellaan akanoista.

Mikä on liikelahja?

Tämä ei tietysti ole välttämättä vielä kaikille selvä asia. Liikelahja on yrityksen, yhdistyksen tai vaikkapa yksityisen henkilönkin antama lahja, jolla halutaan tottakai muistaa lahjan saajaa, mutta myös muistuttaa omasta olemassaolosta. Perinteisesti liikelahjoja annetaan varsinkin jouluisin, yrityksen merkkipäivinä ja uusien tärkeiden kumppanuussuhteiden muodostuessa. Myös yksityisten henkilöiden merkkipäivät ovat usein ajankohtia, jolloin liikelahjojen antaminen on yleistä. Liikelahjan tarkoitus on usein yhdistää symbolinen ele siitä, että lahjan saajaa kunnioitetaan ja häntä halutaan muistaa erityisesti. Se tapahtuukin parhaalla mahdollisella tavalla, kun lahjana annetaan joku käytännöllinen, mutta kaunis esine. Esimerkkejä tällaisista esineistä ovat vaikkapa pullonavaajat, erilaiset matkalaukut tai vaikkapa lehti- ja puutelineet. Pääasia on, että lahjan saaja muistaa lahjan sekä sen antajan ja että hän voi hyötyä lahjasta oikeasti. Meillä kaikilla on jo varmasti kaapit täynnä turhanpäiväistä tavaraa, emmekä halua lisää krääsää päänvaivaksemme.

Milloin antaa liikelahja tai asiakaslahja?

Kuten jo aiemmin totesimmekin, liikelahjan antaminen liittyy yleensä jollain tavalla merkkipäivään. Tämä merkkipäivä voi olla vaikkapa yrityksen virallinen perustamispäivä, juhlapäivä hyvän tuloksen tekemisen kunniaksi, yrittäjän syntymäpäivä tai vaikkapa uuden tuotteen lanseerauspäivä. Samat säännöt pätevät myös yksityisille henkilöille annettavissa liikelahjoissa. Varsinkin pyöreitä vuosikymmeniä täyttäville henkilöille on varsin yleistä antaa joku muistaminen yrityksen puolesta. Toinen mahdollinen ja varsin yleinen tilaisuus saada liikelahja yksityishenkilönä on eläkkeelle siirtymispäivä. Varsinkin jos työntekijä on ollut pitkään yrityksen riveissä, voi tämä muistaminen olla varsin huomattavan kokoinen!

Joulu on myös liikelahjojen antamisen sesonkiaikaa. Kerran vuodessa on hyvä muistaa yhteistyökumppaneita, kiittää heitä kuluneesta vuodesta sekä muistuttaa hieman omasta olemassaolosta, jos vaikka ensi vuonnakin yhteistyötä sattuisi tulemaan. Kun yritys antaa toiselle yritykselle jouluna liikelahjan, joka jää esimerkiksi vastaanottajayrityksen toimistolle näkyville jatkuvasti, muistuu lahjan antanut yritys mieleen varmasti positiivisen mielikuvan kera. Kun lahjassa on vielä otettu ekologisuus huomioon, saadaan varmasti muistutettua oman yrityksen vastuullisuudesta, ekologisuudesta sekä tyylikkyydestä!

Mitä ottaa huomioon lahjaa antaessa?

Ekologisuus on päivän, vuoden, vuosikymmenen ja oikeastaan koko vuosituhannen sana. Haluatko jättää yrityksestäsi hätiköidyn, välinpitämättömän ja varsin mauttoman kuvan? Tämä onnistuu varmasti tilaamalla muovikrääsää firman logolla suoraan halpatyövoiman ihmemaista. Kyllä sieltäkin varmasti laadukasta tavaraa voi saada, mutta kaikilla meistä on varmasti aivan liikaa turhakkeita, vieläpä varsin kestämättömästi valmistettuja sellaisia. Jos taas haluat erottua joukosta harkittuna, tyylikkäänä sekä välittävänä toimijana, suosittelemme ehdottomasti panostamaan antamissasi liikelahjoissa niiden ekologisuuteen, kestävyyteen sekä laatuun.

Mikäli yhdistät ekologisuuteen vielä paikallisen toimijan tekemän tuotteen, alat olla jo todella vahvoilla, jos ja kun haluat erottua joukosta! Erityisesti monet puusta valmistetut lahjatuotteet ovat trendikkäitä tänä päivänä, ja myös ulkomaisille toimijoille lahjoja miettiessä kannattaa muistaa, että suomalaista puuta arvostetaan laajalti ympäri maailman. Puisia liikelahjaideoita löytyy linnunpöntöstä leikkuulautoihin ja lämpömittareista viinipullotelineisiin. Löydät siis varmasti oman vaihtoehtosi, mikäli vaan jaksat hieman käyttää aikaa ja vaivaa sopivan lahjan selvittämiseen. Mutta älä huoli: yhteistyökumppanisi kyllä varmasti huomaavat käyttämäsi panoksen ja mieleenjäävästä lahjasta saatava vastakaiku onkin näin taattu!